Social media

Bij veel uitzendbureaus kun je je online inschrijven, als je werkzoekende bent raden wij dit aan. Het kan zijn dat wanneer jij je (online) inschrijft bij een uitzendbureau dat er een dag later de perfecte functie voor jou vrij komt. Zo vis jij niet naast het net.

Wanneer jij je bij een uitzendbureau inschrijft, nodigt een intercedent jou uit voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat jij voor het uitzendbureau kunt betekenen en wat het uitzendbureau voor jou kan betekenen.

Bij een kennismakingsgesprek wordt er vaak naar de volgende gegevens gevraagd:

 • CV
 • Geldig legitimatiebewijs (Een rijbewijs is geen geldig legitimatiebewijs).
 • Eventuele rijbewijzen en certificaten mochten deze nodig zijn voor de functie waarvoor jij langskomt.

Vergeet daarom bovenstaande 3 punten nooit om mee te nemen voor een gesprek.

Bij Sloobest Uitzendbureau zit je als werknemer goed! Wij bieden continu goedbetaald werk van betrouwbare opdrachtgevers in het Noorden van het land. Wil jij aan het werk via Sloobest? Schrijf je dan nu in!

Wanneer je je gaat inschrijven bij een uitzendbureau of gaat solliciteren is een overzichtelijke en een nette cv van belang. Vergeet niet om je cv zo volledig mogelijk in te vullen. In verband met fraude moet je nooit je BSN-nummer op je cv vermelden.

Om het bedrijf een goed beeld van jou te geven raden wij aan om jouw werkomschrijving, taken en verantwoordelijkheden duidelijk te omschrijven in jouw cv. Ook vrijwilligerswerk is goed om in je cv op te nemen. Denk er om dat je de meest recente ervaring bovenaan zet.

Verder kun je er nog voor kiezen om een korte profielschets te benoemen in je CV. Waardoor mensen alvast een indruk van jou kunnen krijgen. Dit kan door het vermelden van jou sterke eigenschappen bijvoorbeeld.

Door een leuke lay-out te gebruiken voor jouw CV springt jouw CV er tussen de rest uit. Zorg er wel voor dat je CV er nog wel zakelijk uit ziet.

Waarom via een uitzendbureau werken?
Werken via een uitzendbureau is voor jou als werkzoekende prettig. Waarom? Hieronder noemen wij een aantal voordelen:

 1. Als je in contact bent met Sloobest Uitzendbureau, hebben wij eerst een uitgebreide kennismaking. Wie ben jij? Wat doe jij? Wat wil jij? Op deze manier kunnen wij de juiste match voor jou maken.
 2. Vervolgens is het aan ons om voor jou op zoek te gaan naar de juist match. Je hoeft je hier dus niet druk om te maken, wij doen het werk voor je!
 3. Hebben wij de leuke baan voor je gevonden? Dan weet je dit vaak binnen 24 uur. Kun je aan het werk? Dan ben je verzekerd van de juiste informatie over het bedrijf, een goede wekelijkse of 4-wekelijkse loonbetaling en een informele sfeer tussen jou en ons als uitzendbureau.
 4. Wees niet bang, of je nou via ons bij een bedrijf aan het werk bent of bij het bedrijf in vaste dienst zit, je krijgt hetzelfde betaald.
 5. Heb je een andere baan gevonden maar ben je bang dat je zit aan een opzegtermijn? Bij een uitzendbureau in fase A zit je niet vast aan een opzegtermijn. Het is natuurlijk wel netjes om de week af te maken zodat wij als uitzendbureau vervanging voor jou kunnen zoeken.

Ik ga aan het werk voor een uitzendbureau maar ontvang een uitkering
Wanneer je weer in loondienst komt is het van belang dat je dit doorgeeft aan het UWV of de gemeente (afhankelijk van de uitkering die je ontvangt).
Je ontvangt vanuit het UWV maandelijks een inkomstenformulier welke je maandelijks moet invullen en retour moet sturen naar het uitzendbureau.

Wat als ik ga werken maar dit niet doorgeef aan het UWV?
Het UWV controleert of je je aan je plichten houdt. Geef jij binnen een week niet door aan het UWV dat jij een betaalde baan hebt aangenomen kan het UWV jouw uitkering inkorten of ontvang je een boete.

Hoe kan ik solliciteren op een vacature?

Je kunt solliciteren via de menubalk vacatures. Mocht er geen passende vacature voor jou tussen zitten maar wil je wel graag dat wij jou bellen bij de juiste match? Dan kun je je online inschrijven via de menubalk werknemers. Laat jou gegevens achter en wij nemen contact met jou op voor een kennismakingsgesprek. Mocht het via de website niet lukken mag je ook je cv mailen naar vacatures@sloobest.nl. Je hoort binnen 24 uur meer over de status van je sollicitatie of inschrijving. Door je online in te schrijven (mag onderstreept en link naar inschrijven pagina niet de tekst rood maken) ontvang je wekelijks een vacature overzicht.

Wanneer krijg ik antwoord op mijn sollicitatie?
Wij doen ons best om binnen 24 uur contact met je op te nemen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoe kan ik mij inschrijven bij Sloobest uitzendbureau?

 1. Via het menubalk kun je naar werknemers.
 2. Vul al je gegevens in en voeg je CV toe.
 3. Wil je liever per e-mail je cv toesturen? Stuur dan een e-mail naar vacatures@sloobest.nl.

Hoe kan ik mijn cv uploaden?
Je kunt je cv uploaden tijden de inschrijving zoals hierboven vermeld of stuur een mail naar vacatures@sloobest.nl.

Hoe werkt het sollicitatieproces?

 • Zodra je hebt gesolliciteerd ontvang je binnen 24 uur reactie vanuit Sloobest.
 • Binnen 24 uur bellen wij jou voor een kennismakingsgesprek of je ontvangt per e-mail een afwijzing.
 • Wanneer jij aansluit bij de functie, sturen wij in overleg met jou jouw cv door naar onze opdrachtgever(s).
 • Is onze opdrachtgever net zo enthousiast als dat wij zijn, dan mag je op gesprek en eventueel een dag/dagdeel meekijken bij het bedrijf waar je gaat werken.

Wanneer ontvang ik mijn salaris?
Je ontvangt wekelijks of 4-wekelijks je salaris, dit is maar net wat jij graag wilt.
Op donderdag volgend op de gewerkte week staat het salaris op je bankrekeningnummer. Iedere keer wanneer wij jouw salaris storten, ontvang je een loonspecificatie via je e-mail.

Wanneer ontvang ik mijn vakantiegeld?
Je ontvang je vakantiegeld in de laatste week van mei.

Hoe bekijk ik mijn loonspecificatie?
Via de menubalk ga je naar contact. Onder contact staan de downloads waar onze loonspecificatie in de kleinste details wordt uitgelegd.

Bouw ik ook reserveringen op?
Ja naast jouw salaris bouw je in fase A vakantiedagen, vakantiegeld, kortverzuim en feestdagen vergoeding op. In fase B en C bouw je alleen vakantiedagen en vakantiegeld op.

Heb jij nog een vraag die hier niet tussen staat, kun je ons altijd appen, bellen of mailen!

Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WWWIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Daarnaast biedt het UWV arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. UWV voert deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

www.uwv.nl

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) regelt de pensioenregeling voor de flexbranche. Hier vind je meer informatie over de Stipp Basisregeling en StiPP Plusregeling.

www.stippensioen.nl